četrtek, 3. maj 2012

EBA 2012 - Evropska razstava bonsajev v Ljubljani

Prišli smo v obdobje enoštevilčnega odštevanja do 28. EBA in ESA konvencije, ter  mednarodne razstave bonsajev. Od 11tega do 13tega maja namreč Slovenski bonsaj klub v Ljubljani (Hotel Mons) organizira eno najbolj pomembnih in prestižnih razstav bonsajev v Evropi. Evropska EBA in ESA konvencija in mednarodna razstava bonsajev bo nedvomno prava paša za oči.  


Razstavljenih bo približno 100 bonsajev iz cele evrope. V okviru spremljevalnega programa bodo Salvatore Liporace (Italija), Kevin Willson (Velika Britanija) in Tony Tickle (Velika Britanija) prikazali svoje znanje in demonstrirali  praktično delo na drevesih. V soboto se bo prav tako odvijalo evropsko tekmovanje novih talentov (New Talent Contest). Zraven ogleda razstave bo seveda možno dobiti tudi vse kar si bonsajist zaželi, od dreves, posode, substrata, orodja, do žice in vseh ostalih pripomočkov.


V okviru promocije, člani slovenskega bonsaj kluba v recepciji Hotela MONS zadnji mesec pred razstavo razstavljamo svoja drevesa in danes je prišel na vrsto moj Kitajski Brin, ki sicer še ni dovolj kvaliteten, da bi lahko bil razstavljen na razstavi kot je EBA, a svojo vlogo promotorja bo nedvomno dobro opravil. 



Od 12.05 do 13.05 torej vljudno vabljeni na Evropsko razstavo bonsajev v Hotel MONS.

Ni komentarjev: