sreda, 2. februar 2011

Rdeči raj

Danes se je dan pričel precej običajno. Jutranja rutina, služba, taski, maili, telefoni in podobna opravila...do klika na FB-u je vse kazalo, da bo običajen delovni dan, čez par minut pa sem že sedel v avtu s Tomažem na poti v "Rdeči raj". Na začetku izleta sva raziskovala nov teren, ki ni zadovoljil najinih pričakovanj, nato pa je Tomaž zamenjal koordinate in šla sva v njegovo lovišče "Rdečih borov".



Po nekaj metrih vzpenjanja in nepričakovanem Tomaževem kaskaderskem vložku, ki sem ga po prvem ropotanju s pogledom ujel nekje med prvim ali drugim prevalom po hribu navzdol...(dobro se je končalo in upam, da ni kakšnih resnejših poškodb)...sva prišla v Rdeči raj. Pot je bila neprijazna, strma, skalnato-peščena, surova, bazična... takšna kot mora biti za najdbo ta pravega materiala...in Tomaž je po nekaj preplezanih serpentinah našel svoj rdeč zaklad...tako spontano kot se je zgodil izlet, je priletelo ime zares izjemne najdbe....Mati vseh rdečih borov.



Odličen dan je hitro minil...sezona se pričenja, še malo pa se začne delo, delavnice, šolanje, iskanje odgovorov, nabiranje izkušenj, ..začelo se je dobro...tudi zame,....na enem izmed prejšnjih izletov sem tudi jaz našel svoj material sezone...Stara mati vseh bukev.

Fagus Sylvatica Yamadori

Ni komentarjev: