sreda, 12. oktober 2011

Od St.Veita do "Waterfall-a" in nazaj

Prav zanimivo je kako se nekateri dogodki prepletajo, poklopijo, razvijejo, ali enostavno samo zgodijo...približno dve leti, štiri mesece in tri dni je minilo od tega, ko sem si prvič ogledal razstavo v St.Veitu v Avstriji. Na razstavi mi je Tomaž povedal, da Raje prodaja dober material za kaskado in še isti dan se je ta perspektivni brin peljal z menoj domov. Nekaj mesecev za tem sva jo s Tomažem prvič oblikovala in leto za tem je dobila svojo prvo in kot kaže, tudi zadnjo posodo. Pred dvema dnevoma je drevo odšlo nazaj do Rajeta, kjer sva jo skupaj s Tomažem na delavnici pripravila na prvo razstavo, ki bo čez tri dni, nikjer drugje, kot v St.Veitu v Avstriji. Logično!

2009-06 - Perspektiven izhodiščni material


V tem obdobju, med vsemi temi dogodki je kaskada naredila par kilometrov na cesti, še več kilometrov razvoja v obliki in se razvila iz perspektivnega materiala v všečno kaskado, ki sliši na ime "Waterfall". 

2011-10 - Waterfall

V tem istem obdobju je nivo znanja slovenskega bonsajizma izredno napredoval, nabralo se je veliko izkušenj, razvilo se je precej kvalitetnih bonsajev in člani SBK so dosegli kar nekaj zavidljivih in odmevnih rezultatov na najvišjem evropskem nivoju. 

V teh dveh letih, štirih mesecih in treh dneh, so se vezi in odnosi med ljudmi, ki se ukvarjamo z bonsajizmom poglobile, čuti se dobra energija, dobra volja, motivacije ne manjka, vlaga se veliko energije, nesebično si izmenjujemo znanje, izkušnje, imamo vizije za naprej in vso to prepletanje, ves ta razvoj dogodkov je razlog, da se enostavno v tem "ringelšpilu" človek dobro počuti, se razvija in raste. 

Ko imam dober dan in pogledam "Waterfall" vidim v njem vse to...ko imam slab dan, pač gledam vstran.


Skoraj pripravljen - Foto: Tomaž Kovšca

Ni komentarjev: